110 или 115, без значение е, зависи дали е читава, защото това са правилните мотори при 1,9 JTD. След чипосване, колата става приятна за каране, защото започва да върви прилично.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Избор на 156 1.9jtd
Collapse
X
-
Колега на каквъто и запазен екземляр да попаднеш 1.9 няма да сбъркаш...аз лично го предпочитам пред 2.4 в 156-ца... Моята е 105кс и вече 52к км не е мръднал двг...мн съм доволен и от разход.
Турбо не се чупи ей така...и при кола на която е сменяно маслото, често няма проблеми...а относно рецеклирането може да излезе повече от една турбина от 200-800лв си е .... не го мисли това!
Просто тръгваш и която е запазена...но не прави компромис с това...поне аз не бих...115кс мотор има по големи дюзи и променлива геометрия на турбото...демек разликата между тях не е голяма...sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Баш да върви много повече 115коня мотора от 105коня ПАК ЕДВА ЛИ?! също и да харчи по малко от 105 коня мотора ПАК ЕДВА ЛИ?! ама зависи на какъв екземпляр ще попаднеш даже съм чувал че и на 115 коня турбото е с НЕ променлива геометрия на въртене ама там не споря. Общо взето вземи си дизел и няма да съжеляваш
Среден разход: градско:7,5 извънградско:5.00л
Comment
-
Първоначално публикувано от vankichaaaa Покажи съобщениеБаш да върви много повече 115коня мотора от 105коня ПАК ЕДВА ЛИ?! също и да харчи по малко от 105 коня мотора ПАК ЕДВА ЛИ?! ама зависи на какъв екземпляр ще попаднеш даже съм чувал че и на 115 коня турбото е с НЕ променлива геометрия на въртене ама там не споря. Общо взето вземи си дизел и няма да съжеляваш
Среден разход: градско:7,5 извънградско:5.00лGiulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Първоначално публикувано от vankichaaaa Покажи съобщениеБаш да върви много повече 115коня мотора от 105коня ПАК ЕДВА ЛИ?! също и да харчи по малко от 105 коня мотора ПАК ЕДВА ЛИ?! ама зависи на какъв екземпляр ще попаднеш даже съм чувал че и на 115 коня турбото е с НЕ променлива геометрия на въртене ама там не споря. Общо взето вземи си дизел и няма да съжеляваш
Среден разход: градско:7,5 извънградско:5.00л
Виж как върви 110к.с. с ремап.
http://www.vbox7.com/play:4f24faf5
С/у същото БМВ 105к.с с ремап пада 3-4коли.
Като имай предвид, че когато е сниман клипа колата ми беша около 9сек. до 100км. а последно беше около 8.3сек до 100км.
Другия месец ако остане време може да идем до пистата на Чешнигирово и ще гледам да направим клип 105 с/у 115к.с. и двете мапнати......
На Итал феста на драга 147-ца 115к.с. сток даде 16.8сек. на 400м.
А тя върви кантар или една идея по-слабо от 156-ца 105 с ремап.
156-ците с ремап даваха 16сек. на 400м.
Имай предвид, че 1сек. на 400м. са видимо 5-6коли.
Дали греша?!!!Last edited by haljscho; d.m.y г., 20:48.sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Как няма да тръгна от Добрич за една гонка с 10 коня отгоре и двете коли ремапнати и да ме оставиш с 4-5 коли хаха Полека шефе пак живеете с някъкви илюзий и разхода какъв е сигурно пада на 3.5 нали? Това че по технически характеристики 115 коня моторът е със по добри параметри не значи че на гонка не можеш да ме видиш 2 коли пред тебе, защото имай впредвид че има голямо значение от настройките на чипа..
Comment
-
Конските сили имат голямо значение за децата в училище , а за ускорението по-важни са Nm на двигателя , предавателни числа на скоростите и колко добро сцепление ти дават гумите. Да ... и колко бързо шофьора сменя предавките - малка разлика става голяма за 3 или 4 предавки....
Comment
-
Първоначално публикувано от vankichaaaa Покажи съобщениеКак няма да тръгна от Добрич за една гонка с 10 коня отгоре и двете коли ремапнати и да ме оставиш с 4-5 коли хаха Полека шефе пак живеете с някъкви илюзий и разхода какъв е сигурно пада на 3.5 нали? Това че по технически характеристики 115 коня моторът е със по добри параметри не значи че на гонка не можеш да ме видиш 2 коли пред тебе, защото имай впредвид че има голямо значение от настройките на чипа..Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
-
Първоначално публикувано от vankichaaaa Покажи съобщениеКак няма да тръгна от Добрич за една гонка с 10 коня отгоре и двете коли ремапнати и да ме оставиш с 4-5 коли хаха Полека шефе пак живеете с някъкви илюзий и разхода какъв е сигурно пада на 3.5 нали? Това че по технически характеристики 115 коня моторът е със по добри параметри не значи че на гонка не можеш да ме видиш 2 коли пред тебе, защото имай впредвид че има голямо значение от настройките на чипа..
По принцип нямах предвид теб, щот сме мноооо далеч един от друг........
Но догодина живи и здрави ще има разни мероприятия, чувствай се предизвикан..........Но се съмнявам, че ще присъстваш
Така като ти чета писанията ми се струва, че си пишеш ей така щот си мислеш, че колата ти е мнооооо бърза.
А аз ти го пиша това от опит. Не, че и мойта е мноооо вървежна, просто е малко по-силна от твоята...... Достатъчно кат за семеен седан.........sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Хаха Колега аз няма да залагам имоти на една гонка, дори и да падна ще си приема загубата никъде не съм писал че си мисля че колата върви много, комично гледам на нещата как си хвалите вие моторите с по 10 коня отгоре и 20Нм въртящ момент както каза колегата по горе че в училище се гледали конските сили. Що пък да не дойда има още едно момче от форума може с него да дойдем мене няма да ме е яд че ще загубя обаче ако спечеля вас ще ви е яд за дето си прихвалвате големите мотори с по 10 коня и 20Нм по мощни и едва ли не останахме тия с по слабите мотори 5 коли зад вас. ПАК ЕДВА ЛИ?!) Поздрави от Добрич!!
П.С Спирам да пиша по темата за да не се карам с никой и да стават дразги във форума + това фактите биха говорили а не празните приказки! Нека останем с приятелски взаимоотношения ако бих ги нарекал такаLast edited by vankichaaaa; d.m.y г., 01:12.
Comment
-
Пичове стига си мерихте атрибутите...какъвто и дизел да вземеш, стига да е читав вземай. Купи най-запазения според теб.
Ако искаш мн да върви 2.4...вс е късмет...карал съм 115кс на 147 и си беше умрел кон...ма вс е до колко е запазена старата бангия.
Наслука и давай смело!
п.с. Колата ми върви най-добре когато до мен има една арна какаsigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
Comment